Finland

Publicerad 04.08.2011 kl. 23:08
Jo är hemkommen från Berlin, men inte tänker jag döda bloggen för det. Nu blir det (snart) nya äventyr att tråka ut er med, dock inte från Finland.. men mer om det senare. För tillfället njuter jag i alla fall av landelivet i fosterlandet, av bärplockning och gräsklippning som tydligen ska uträttas. Och av simning i badvatten, inte ens största badkrukan kunde klaga, så varmt som vattnet är nu. Och ännu är vädret så fint så fint, skönt med lite omväxling från höstrusket i Berlin, så får man vara utan rock och halsduk i år också mer än ett veckoslut ungefär. Fick höra av mina "indianer" till systrar när jag kom hem att jag var så kritvit, att de sade att de nu förstår hur folk från någon afrikansk stam kan fascineras av vita västerlänningar som kommer på besök, att de kände samma för mig! Trevligt trevligt..

På tal om... så var en av de få personer jag annars hunnit tala i telefon med sen jag kom hem, en telefonförsäljare som ringde idag. Och stilen han hade att sälja var värre än jag kom ihåg, efter att inte ha råkat ut för såna på länge.. Hur kan man ens tro att nån sku gå med på att köpa nånting, genom våld, påtryckning och överröstning?! Man måste väl inte ha mer än grundkunskaper i psykologi (eller sunt bondförnuft kanske med andra ord) för att inse hur en mänska fungerar, och att alla taggar som finns reser sig då nån tar till den försäljningsstilen. Kanske de få stackare som inte orkar upprepa sitt nej för femtioelfte gången går med på köpeanbudet, tycker synd om dem i så fall. Men snälla ni som är telefonförsäljare och läser det här, byt stil för guds skull! :)

Återkommer troligtvis om ett par veckor med nya äventyr (om jag inte får abstinensbesvär tidigare förstås och måste lämna en kråktass här)
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:
Så trevligt att du fortsätter med din blogg. Jag är en ivrig läsare.Kram
Pa12.08.11 kl. 17:30

Bestämde mig en dag för att hoppa av ekorrhjulet, sticka till Berlin och njuta av livet som berlinare. Bloggen kom till främst för att familj och vänner ska kunna hålla koll på vad jag har för mig.. (Avstickaren fortsatte sedan till Stockholm, när jag nu var i farten..)

Senaste kommentarer

30.09, 10:46Älvsjö av Pa
25.09, 14:13Busschaufförer och greker av Heidi
20.09, 10:15Kräftor och slingor av Pa
26.08, 19:14Nattinlägg av Pa
12.08, 17:30Finland av Pa