Stockholm i tur

23.08.2011 kl. 00:41
Så nu var det då dags för nya äventyr, därav en liten uppdatering. Befinner mig för tillfället i Stockholm, i Farsta, även kallat Värsta fick jag höra.. Riktigt trevligt har jag här dock, ska bo med en tandläkarstuderande som ännu inte kommit hem från sin utlandsvistelse, så bor nu med hans syster till en början. Hon är dessvärre inte tandläkare, men jobbar på turistbyrå, så har nu alla möjligheter att få göra lite fina upptäckter i staden. (Andra än de man brukar hinna med under den korta tid man har på sig i land, innan båten vänder hemåt igen.)

Kan inte precis skryta med de bilder som hittills knäppts, men något måste jag ju visa er.. Något av det första jag och min syster (som kom med som sällskap, dock en mycket motvillig båtpassagerare) gjorde då vi kommit fram, var att åka raka vägen till Nacka. Där blev det lunch med kära släktingar på något som tydligen var ett stekarställe.Före detta dumpades förstås mitt bagage i vad som sku komma att bli mitt nya hem söder (långt söder) om söder..  Det första jag lyckades med var ju att bli grundlurad av taxin, solblond som jag blivit, och betalade åtminstone dubbelt mera för taxifärden än vad den borde ha kostat. Hemma i Farsta, den korta stund jag var där och lämnade väskan, fick jag träffa denna systers polska föräldrar med vänner som alla stormade in i lägenheten. Det blev lite väl trångt om saligheten, så jag tänkte att jag gör bäst i att lämna släkten och försöka ta mig in till stan. Så dagen yrades bort i centrum, lite kulturell sku man väl också vara så i gassande solsken satte jag och syster oss på dramaten, och såg en monolog om sverigefinnar, ännu till..

På vägen hem fick jag även besöka min nya hemorts centrum, knäppte några vackra bilder på stället som ni ser här nedan. I matbutiken, trots nyfiket lyssnande, hörde jag inte en enda svensk. Inget illa med det, men det var lätt att glömma bort att man samma dag flyttat till Sverige.. Det visade sig att denna närmaste matbutik var en av de billigaste matbutikerna i Stockholm, så mänskor från olika områden vallfärdade till butiken..Reapriser väggen lång:


Idag var det lite kämpande med skatteverk och annat trevligt, mycket mycket knepigare här än i byråkratiska Tyskland! Kvällen tillbringades sedan på kurs, mycket intressant!! Träffade mänskor i olika åldrar med olika bakgrund, men med delat intresse för det skrivna ordet. Så blir spännande att fortsätta studera där några dagar i veckan (och senare i livet inte heller behöva ångra att jag aldrig provade på detta!). Och så fick jag samtidigt se lite av Söder också, en stadsdel som ofta inte hunnits med under vanliga Stockholmsbesök. Gatubilden ändras ganska snabbt då man satt sin fot där, och vandrar ner längs med Götgatan.. Mycket mer Berlin-inspirerat måste jag ju medge.. så borde väl känna mig hemma där.. Nej nu är väl Värsta mysigt det också...=)
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:

Bestämde mig en dag för att hoppa av ekorrhjulet, sticka till Berlin och njuta av livet som berlinare. Bloggen kom till främst för att familj och vänner ska kunna hålla koll på vad jag har för mig.. (Avstickaren fortsatte sedan till Stockholm, när jag nu var i farten..)

Senaste kommentarer

30.09, 10:46Älvsjö av Pa
25.09, 14:13Busschaufförer och greker av Heidi
20.09, 10:15Kräftor och slingor av Pa
26.08, 19:14Nattinlägg av Pa
12.08, 17:30Finland av Pa