Kräftor och slingor

Publicerad 18.09.2011 kl. 23:43
Tog en promenad i Humleparken (hoppas den heter något ditåt) och njuter ju fortfarande av underbart sommarväder. Bra det, för har ingen rock med mig, förutom vinterrock. Och för en sådan är det kanske lite väl tidigt, t.o.m. för en frusikukku som jag. (Har ju släpat omkring i yllesockor hela sommaren, så har väl rätt att bära den titeln)

Igår var det kräftkalas med den finlandssvenska mafian här.. Personerna dock helt obekanta för mig från tidigare (förutom släktingarna då). Det var komiskt att se deras miner då en lättsamt och artigt frågade "du bor då med en finlandssvensk eller svensk flicka här?" efter att de hörde att jag delar lägenhet. Och jag ju måste svara "Nej, utan med en polsk pojke." Reaktionen blev jahaa, hmm, harkelharkel.. Haha!

Idag har det dock varit långt ifrån en dagenefterkräftis-dag för mig, då jag fick för mig att ge mig ut på upptäcktsfärd för att fynda ännu en naturstig, en som jag försökt hitta flera gånger. Fick instruktioner att korsa en fotbollsplan för att komma till slingan. Korsade minst fem fotbollsplan, men sku hitta den där skogsstigen om det så sku betyda att spendera natten i skogen. Och så hittade jag ju den tillslut, efter mycket frågande.. 3,2 km var den, så inte mycket att flyga i taket för. Nästa projekt blir att hitta till Farstanäset, en 10 km:s runda ut i ett naturreservat.. Som född med ett av världens sämsta lokalsinnen, tycker jag att redan dessa fynd är ganska stora framsteg för mig.

Dessa bilder var dock som sagt från min stadspromenad. Blev stoppad av en turist i parken som bad mig visa hur han skulle hitta tillbaka till sitt hotell samt rekommendera sevärdheter. Det är också typiskt att alltid bli tillfrågad som vägvisare, då man sällan har vettiga svar på tal, när man ju just o just själv vet var man är.

Gonatt
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:
Hej, jag läser regelbundet din blogg. Skojigt sätt att följa med ditt leverne.Stockholm är härligt. Jag kommer i början på oktober. Kram
Pa20.09.11 kl. 10:15
Jätteroligt! =) Jag kommer säkert snart hem på besök också. Kram!
20.09.11 15:55

Bestämde mig en dag för att hoppa av ekorrhjulet, sticka till Berlin och njuta av livet som berlinare. Bloggen kom till främst för att familj och vänner ska kunna hålla koll på vad jag har för mig.. (Avstickaren fortsatte sedan till Stockholm, när jag nu var i farten..)

Senaste kommentarer

30.09, 10:46Älvsjö av Pa
25.09, 14:13Busschaufförer och greker av Heidi
20.09, 10:15Kräftor och slingor av Pa
26.08, 19:14Nattinlägg av Pa
12.08, 17:30Finland av Pa