Busschaufförer och greker

22.09.2011 kl. 23:07
Nej gud, vilket popplande o yrande idag. Och ännu en helt absurd situation där man själv får se ut som den största idioten i Stockholm.
Jag fick i uppdrag att möta en grupp greker som ska delta i en kongress på flygfältet, valla dem in i en buss efter att ha hittat min busschaufför o sen åka med dem till deras respektive hotell i centrum. Okej, lätt som en plätt kunde man tycka. Det började med att jag stod med min fina grekiska skylt, ingen aning om vad det stod, o försökte kika efter nån som såg ut som en busschaufför, med en likadan skylt. Just då ringde telefonen, okänt nummer. Vad bra, tänkte jag som väntade på samtal från min busschaufför. En man med lite bruten engelska sade Hello Sophie, du ska då ta bussen med gäster till blabla.. alltså trodde jag ju som man väl i den situationen naturligt kan tro, att detta var busschauffören. Vem annars sku ringa mig på flygfältet o babbla om en buss om inte min busschaufför.

Nå, sen stod då jag o han som jag trodde var min busschaufför o väntade på våra gäster i ankomsthallen. (Lite ovanligt klädd var han ju nog visserligen för att vara busschaufför, men vem var jag nu att kritisera klädseln.) Jag frågade lite om bussen, bussresan, varifrån bussen går, väldigt mycket bussnack blev det alltså. Han svarade artigt, o precis som en busschaufför som vet hur han ska köra o göra allt praktiskt sku svara. Inga konstigheter.

Sen då planet redan borde ha landat för länge sen och grekerna sku visa sig vilken minut som helst, dök den "riktiga" busschauffören plötsligt upp från ingenstans med en handskriven skylt, inte grekiska bokstäver heller som på min skylt, o sa att han tror att han är min busschaufför. Vadå, sa jag, jag trodde min busschaufför står bredvid mig. Jaha, så han var alltså bara en gäst, en grekisk läkare, som kommit långt i förtid, och tydligen vetat mitt namn och telefonnummer. (Och fick föra en konversation med en idiot som frågade ut honom om bussar o strapatser!)

Men det slutar inte här. Grekerna kom sent omsider ut i ankomsthallen, han som jag först trodde var busschaufför sprang fram o hälsade då dessa tydligen var hans vänner, en liten grupp på 5 personer ungefär, o rusade iväg med kompisarna före jag hann blinka. Och jag sku ju föra dem vidare till hotellet, vad i..! Jag kunde ju inte lika gärna rusa efter då jag stod med skylten o väntade på resten av gänget som sku vara minst 14 personer, enligt instruktionerna. Ringde till riktiga busschauffören, ringde greken, o fick slutligen tag på den bortyrade fårskocken, o kunde valla in den i bussen.

Sen det att jag fick höra hela den "riktiga" busschaufförens livshistoria, om hur det var att vara ensamstående till en 15-årig dotter, inte lyckas ha ett förhållande efter tre misslyckade försök, eller ens äta då han kör så ofantligt långa dagar utan desto mera pauser, var sen en annan historia.
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:
Vilken otrolig historia! :) Ska vi skypa någon dag? Kram!!!
Heidi25.09.11 kl. 14:13
Jo, var lite roligt. Vi får skypa snart igen så får du uppdatera mig med skvaller igen, och jag dig!=) Kram!!
29.09.11 23:09

Bestämde mig en dag för att hoppa av ekorrhjulet, sticka till Berlin och njuta av livet som berlinare. Bloggen kom till främst för att familj och vänner ska kunna hålla koll på vad jag har för mig.. (Avstickaren fortsatte sedan till Stockholm, när jag nu var i farten..)

Senaste kommentarer

30.09, 10:46Älvsjö av Pa
25.09, 14:13Busschaufförer och greker av Heidi
20.09, 10:15Kräftor och slingor av Pa
26.08, 19:14Nattinlägg av Pa
12.08, 17:30Finland av Pa